38. takmičenje u sportskom ribolovu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » 38. takmičenje u sportskom ribolovu

38. takmičenje u sportskom ribolovu

Kup Topole „Veliki petak“ – takmičenje u sportskom ribolovu udicom na plovak juče je po 38. put održano na jezeru kraj Topole. Pored toga, u bašti restorana „Jezero“ održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Organizator takmičenja i ovoga puta bilo je Udruženje sportskih ribolovaca „Klen“ iz Topole. Predivan ambijent, veliki broj takmičara, sjajna organizacija i lepo vreme izmamili su na obale jezera i veliki broj „kibicera“ – posmatrača i dece koji su ovaj događaj doživeli i kao priliku za odmor i opuštanje.
Za nadmetanje u ribolovu prijavilo se 37 takmičara. Pored Topole, takmičari su pristigli iz Aranđelovca, Smederevske Palanke, Lazarevca, Kragujevca i Beograda. Pobednički pehar je, kao i prošle godine, poneo Miloš Jokić iz Topole sa ulovljenih 1750 grama ribe. Sa ulovom od 855 grama, Rade Damjanović iz Lazarevca bio je drugi, a Vlada Jokić iz Aranđelovca treći sa 780 grama ribe. Štap za pecanje dobio je Stojadinović Veljko kao pobednik u kategoriji dece sa ulovljenih 450 grama ribe, a peharom je nagrađena Marinković Mia (2011) kao najmlađi učesnik na takmičenju.
Žestoka konkurencija bila je i u takmičenju u kuvanju riblje čorbe na koje se prijavilo 7 ekipa. Među takmičarima zapažena je bila i ekipa RVI i PPB. Pobedu je „za dlaku“ odneo Moto klub „Oplenac“ iz Topole. Druga nagrada pripala je ekipi Gargamel, a treća ekipi Krćevac.