Aniki nagrada publike – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Aniki nagrada publike

Aniki nagrada publike

Najbolja predstava na 13. Pozorišnom festivalu koji je pod nazivom „U potrazi za smislom“ održan u Aranđelovcu od 3. do 7. novembra po mišljenju publike je komad „Anika i njena vremena“ Srpskog narodnog pozorišta. U sklopu ovogodišnjeg Festivala, publici su se predstavili i Narodno pozorište iz Kikinde komadom „Nosorog“, Atelje 212 Bergmanovom „Jesenjoma sonatom“, Budva Grad teatar komadom„Crvena“ i Beogradsko dramsko pozorište „Crnom kutijom“.
„Anika je misterija. Cela njena ličnost je provokacija. Ali, nju je stvorila upravo ta zajednica koja je se toliko boji. Ona je žena rođena iz podsvesti mase koja je okružuje, kraljica svog carstva, nepokorna i svoja, zanosno mudra, lebdi iznad trivijalnosti, i uvek može da kaže – ne“ – reči su rediteljke Ane Đorđević.
Inače, predstava „Anika i njena vremena“ prema pripovetkama Ive Andrića u režiji Ane Đorđević imala je svoju premijeru u Srpskom narodnom pozorištu pre samo desetak dana, i već na svom prvom festivalskom učešću osvojila je nagradu i naklonost pozorišne publike.