Besplatno u banje 13.500 penzionera – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Besplatno u banje 13.500 penzionera

Besplatno u banje 13.500 penzionera

 

U  utorak  će biti objavljena konačna lista 13.500 penzionera koji su dobili pravo na besplatnu rehabilitaciju u jednom od 24 srpska lečilišta.

Na oglas je u ovoj godini podneto oko 37.000 prijava, manje nego lane, kada se na konkurs prijavilo 40.500 najstarijih iz cele Srbije.

Kao i ranije, na listama želja korisnika penzija i sada su se najčešće nalazile Vrnjačka Banja, Koviljača, Niška banja, zatim vrdnički “Termal”, Kanjiža i Ribarska banja.

Za boravak su mogli da se jave penzioneri svih kategorija zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika čija penzija nije veća od 24.980 dinara, ali pod uslovom da nemaju druga primanja i da nisu išli u banju preko PIO fonda u poslednjih pet godina.

Na redosled na rang-listi uticali su visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, dok su korisnici prava na tuđu negu i pomoć dobili dodatnih 10 bodova, a deca sa porodičnom penzijom još pet.

– Prigovor na rang-listu mogao se podneti u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste. Komisija je razmatrala podnete prigovore a žalili su se uglavnom oni koji nisu bili na preliminarnoj listi, i utvrdila konačnu rang-listu koju će u utorak objaviti – kažu u PIO fondu.

Izvor: Večernje novosti