Dan zaštite prirode Srbije – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Dan zaštite prirode Srbije

Dan zaštite prirode Srbije

 

 

Dan zaštite prirode Srbije biće obeležen skupovima na kojima će se ukazivati ne samo na značaj očuvanja prirode, već i na značaj održivog upravljanja zaštićenim područjima, najavio je danas Zavod za zaštitu prirode Srbije.

„Jedan od uslova da zaštićena područja opstanu očuvanih prirodnih karakteristika, jeste i ukupan odnos ljudi u Srbiji prema prirodi, podrška i učešće zainteresovanih strana u realizaciji programa zaštite i upravljanja prirodnim dobrima“, navodi se u saopštenju Zavoda.
Najočuvaniji i najznačajniji delovi prirodne baštine proglašeni su za zaštićena područja i trenutno ih ima 460 i čine 7,48 odsto teritorije Srbije.
JKP “Zelenilo Aranđelovac“, kao Upravljač Spomenika prirode “Park Bukovičke Banje“ i u čijoj su nadležnosti sve zelene površine u gradu – trudi se da svojim zalaganjem i novinama da primer kako se i održava, ali i čuva priroda i parkovski prostor. Verujemo da je svest o zaštiti prirode sve veća, a da je svaki učinak i pojedinca i zajednice u celini – izuzetno značajan i vredan.
Čuvajući prirodu, čuvamo sebe.