Dečija predstava Čarobna mušmula – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Dečija predstava Čarobna mušmula

Dečija predstava Čarobna mušmula

U okviru dečije subote u organizaciji Centra za kulturu u subotu 16.novembra od 12 časova u sali Doma Omladine,  biće odigrana pozorišna predstava ,,Čarobna mušmula”. 

Pozorišna predstava za decu „Čarobna mušmula“ po tekstu i režiji Frenka Duksa, svetlost dana ugledala je 29. jula 2019. godine na letnjoj sceni „Gardoš“.
Uloge su poverene Katarini Barjaktarević koja je na maestralan način mališanima predstavila čika Miću šumara koji je zajedno sa Natašom Aksentijević odnosno sa Micom čistunicom zadužen za higijenu u šumi. Peđa Damnjanović i Ognjen Drenjanin, poznatiji kao Prljavko i Brljivko narušavaju mir i prave haos na Mićinom i Micinom posedu, tako što bacaju konzerve, plastične flaše i kese. Čika Sveta bio je zadužen za eko kviz, pa je proverio znanje i naučio našu najmlađu publiku sve o ekologiji. Deca su klicala, pevala, smejala se i zajedno sa glumcima učila šta je to ekologija, reciklaža, očuvanje i zaštita životne sredine, koliko je svaka biljka važna, čime je i postignut osnovni cilj ove predstave, a to je razvijanje ekološke svesti kod dece.
Posebno iznenađenje tokom izvođenja ove predstave je aktivno učestvovanje publike.
Dom omladine, subota 16. novembar – 12 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 150 dinara.