Devet odsto manje nezaposlenih na evidenciji – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Devet odsto manje nezaposlenih na evidenciji

Devet odsto manje nezaposlenih na evidenciji

Broj nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja za devet odsto je manji nego u istom periodu prošle godine, izjavio je direktor NSZ Zoran Martinović.

Martinović je na sajmu zapošljavanja u Jagodini, u petak, rekao da NSZ godišnje organizuje oko 70 sajmova zapošljavanja, kojima je prisustvovalo oko 60.000 nezaposlenih lica i oko 3.000 poslodavaca, koji mogu da ponude veliki broj radnih mesta.

„Prošle godine, zahvaljujući sajmovima, oko 15. 000 radnika se zaposlilo, upravo kod poslodavca sa kojima su imali kontakte na sajmu“, rekao je Martinović.

nacionalna sluzba zaposljavanje nsz

RTV

Važno je, kaže, da se na jednom mestu okupe i one koji traže posao i one koji ga nude.

Martinović je istakao da se broj nezaposlenih u Srbiji, iako ima i onih koji odlaze u druge zemlje, stalno smanjuje, pre svega zbog veće tražnje za novim radnicima.

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović je istakao da Jagodina, od 2014. godine, radi na dovođenju stranih investitora i na taj način zapošljava radnike.

Svi koji su ovde otvorili fabrike, proširuju kapacitet i upošljavaju nove radnike, dodao je Stevanović.

„Država bi trebalo kroz finansijski program da pomaže razvoj i inovativni rad malih i srednjih preduzeća, jer bi se na taj način zaposlilo brže i više ljudi i sprečio njihov odlazak u inostranstvo“, rekao je Stevanović.

Izvor: Tanjug