Dodela penzionerskih kartica u Topoli – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Dodela penzionerskih kartica u Topoli

Dodela penzionerskih kartica u Topoli

 

U četvrtak, osmog marta u skupštinskoj sali Opštine Topola biće uručeno 10 “penzionerskih kartica” – identifikacionih kartica penzionerima Topole, objavljeno je na sajtu opštine Topola. Kartice će penzionerima, sa početkom u 10 časova, svečano sa rukovodstvom opštine uručiti Miodrag Nikolić direktor kragujevačke Filijale Republičkog fonda penzijskog i invalidskog osiguranja. Svečana dodela predstavljaće početak promocije seniorskih identifikacionih kartica koje će do kraja aprila posedovati svaki penzioner.

Penzionerske kartice Fonda PIO će moći da se ili lično podignu u filijalama uz ličnu kartu ili će biti dostavljene na kućnu adresu poštom. Namenjene su svim penzionerima bez obzira koju vrstu penzije koriste. Cilj je omogućiti da svi penzioneri u Srbiji imaju mogućnost da koriste pogodnosti kartice. One omogućuju penzionerima da dokažu status penzionera tako da su mnogo komfornije, bezbednije i jednostavnije za korišćenje.

Moći će da se koriste recimo za izdavanje viza, za ostvarivanje popusta u autobuskom saobraćaju, popusta u trgovinama i korišćenju ostalih pogodnosti. Svaki penzioner će uz karticu dobijati i obaveštenje Fonda čemu je kartica nemenjena, kako je mogu koristiti i slične korisne informacije.

Izvor: TopPres