Dve svetske kompanije počinju sa radom nadomak Kragujevca – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Dve svetske kompanije počinju sa radom nadomak Kragujevca

Dve svetske kompanije počinju sa radom nadomak Kragujevca

Foto: rtvsunce.com

Dve svetski poznate i priznate kompanije za proizvodnju auto–delova – španska „Teknija“ i kineski „Janfeng“ – u slobodnoj zoni „Šumadija“ nadomak Kragujevca su izgradile svoje fabrike u kojima će zaposliti čak 1.100 radnika.

Na oko 5.500 kvadratnih metara, pod krovom se nedavno našla i fabrika španskog dobavljača kompanije „Fijat-Krajsler automobili“, kao i fabrike automobila pomenute grupacije u Kragujevcu. Uskoro će početi instaliranje najmodernije opreme, pa se start serijske proizvodnje, sa prvih 100 radnika, očekuje početkom naredne godine. „Teknija“ će, inače, u slobodnoj zoni „Šumadija“ zaposliti ukupno 300 ljudi.

Kinezi su zaposeli oko 20.000 kvadratnih metara i serijsku proizvodnju započinju već narednog meseca. Kao globalni lider u izradi automobilskih enterijera, u Kragujevcu će isprva zaposliti 200 ljudi i taj broj će postepeno povećavati – do najavljenih 800. O tome koliko je ovo velika i prestižna investicija, svedoči i činjenica da će se upravo u srcu Šumadije praviti komponente koje se ugrađuju u unutrašnjost „Mercedesovih“ automobila visoke klase.

Izvor: ikragujevac.com