Fijat u Kragujevcu pravi novog malog terenca – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Fijat u Kragujevcu pravi novog malog terenca

Fijat u Kragujevcu pravi novog malog terenca

 

Novi model koji će se proizvoditi u „Fijatovoj“ fabrici u Kragujevcu biće mali terenac, a godišnja proizvodnja koja bi trebalo da počne do kraja 2019. godine, iznosiće 50.000 automobila, piše današnji „Blic“.

To će, kako se navodi, biti mali SUV, odnosno terensko vozilo. Italijanski mediji specijalizovani za automobilsku industriju i biznis pišu da ime novog modela još nije poznato, ali jesu brojni detalji o njemu.

 

fiat

RTV

 

Novi model biće „panda na steroidima“, odnosno ličiće na postojeći model „Fiat panda cross“, odnosno mali terenac koji se proizvodi u Italiji.

Međutim, model iz Šumadije biće znatno veći, dug 4,1 metar za razliku od „pande croš“ čija dužina je 3,7 metara. Takođe, imaće i veći prtljažnik, zapremine čak 400 litara, kao i pet mesta za sedenje.

Predviđeno je da u ovaj model budu ugrađena tri benzinska motora koja će imati i verzIje na auto-gas i metan. Italijanski mediji pišu i da bi proizvodnja novog modela mogla da počne i pre kraja 2019.

Predsednik sindikata u FCA Zoran Marković kaže za „Blic“ da do sada nije čuo informacije o proizvodnji novog modela u Kragujevcu, ali da bi to donelo veću uposlenost radnika.

 

Izvor: Tanjug