Gužve na Sajmu automobila – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Gužve na Sajmu automobila

Gužve na Sajmu automobila

 

Sajam autombila u Beogradu koji je otvoren pre dva dana, vikendom beleži najveću posećenost. Mesto na parkingu je gotovo nemoguće naći, a na pojednim blagajnama čeka se i do pola sata. Posetioci više razgledaju automobile nego što kupuju, a najveću pažnju svakako privlače najskuplji modeli. Više od 40 modela ima svoje premijere baš na beogradskom sajmu.

Kada uđete u najveću salu beogradskog sajama ne znate na koju ćete pre stranu. Mnogi muškarci ponašaju se kao deca u prodavnici igračaka, ali retko da će neko od njih sa novom igračkom otići kući.

sajam automobila beograd jpg

FoNet (Aleksandar Levajković)

Kako bi primamili potencijalne kupci mnogi proizvođači uvoznici su osim hostesama veliku pažnju privlačili i cenom, prilagođenu našem standardu.

„Potencijalne kupce najviše zanimaju modeli u rasponu cene od 10 do 15 hiljada evra. Neki proizvođači i uvoznici odlučili su da za ovaj sajam cene pojedinih modela koje se kreću od 18 do 20 hiljada, snize na 15.000 i to je možda najbolja ponuda ovogodišnjeg sajma“, kaže Zoran Lupšić, projekt menadžer sajma automobila „BG Car Show“.

Pojedini modeli su na sajmu samo za fotografisanje i gledanje.

Najveću pažnju posetilaca privlači štand na kome se nalazi najskuplji automobil na sajmu. U pitanju Ferari GTC4 Luso, čija cena iznosi više od 340.000 evra. Naravno, ukoliko imate taj novac možete kupiti ovaj auto, ali prvobitna namera izlagača nije da ga proda, već da predstavi jedan od novijih modela Ferari automobila.

sajam bgcar show jpg

TANJUG/ RADE PRELIC

Osim Ferarija uzdahe posetilaca mamio je i Lamburginijev sportski auto „hurakan 2“. Selfi sa tim modelom gotovo da je neizbežan kada čujete da vredi više od 970 prosečnih srpskih plata. Pored obilaska štandova automobila, posetioci obilaze i štandove banaka.

U rekordnih 10 izložbenih sala na više od 40.000 km2 nalaze se svi vodeći svetski proizvođači automobila i svi modeli koje su prošle godine izbacili na svetsko tržište.

Ako imate novca dođite i izaberite neki od njih, a ako nemate, dođite makar da uživate. Imate rok do 28. marta, do kada traje sajam.

 

Izvor: RTV (Darko Nikolić)