JKP Bukulja: Voda zamućena i ne preporučuje se za piće (Video) – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » JKP Bukulja: Voda zamućena i ne preporučuje se za piće (Video)

JKP Bukulja: Voda zamućena i ne preporučuje se za piće (Video)

 

Nevreme koje je sinoć zahvatilo naš grad ugrozilo je i ispravnost vode za piće.
Zaposleni u fabrici vode preduzimaju sve bezbedonosne mere kako bi voda ponovo bila fizičko-hemijski i mikrobiološki ispravna za piće – poručuju iz JKP „Bukulja“.

Molimo potrošače opštine Aranđelovac koji koriste vodu sa gradskog vodovoda da je ne upotrebljavaju za piće dok ne objavimo rezultate analiza koje su u toku!

 

Prema rečima ing.Save Čučković – upravnika fabrike vode JKP „Bukulja“ Aranđelovac, u vodi za piće ima dovoljno količina hlora i potrebnih reagensa koje obezbeđuju ispravnost vode za piće, ali voda je trnutno zamućena i ne preporučuje se za piće dok se ne izbistri.

Očekuje se potpuno izbistrenje vode u narednih 24 časa i do tada se potrošačima koji se snabdevaju vodom sa gradskog vodovoda preporučuje da vodu ako žele da koriste za piće prokuvaju najmanje 10 minuta i prohlađenu upotrebljavaju.

Takođe podsećaju potrošače koji se snabdevaju vodom sa rezervaoara „Vodica“ da su prebačeni na alternativno snabdevanje vodom sa gradskog vodovoda, ali postoji mogućnost da viši delovi sela Banje imaju slabiji pritisak na svojim česmama.