Julske svečanosti povodom Dana grada – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Julske svečanosti povodom Dana grada

Julske svečanosti povodom Dana grada

U okviru programa proslave Dana grada, 26.jula, opština Aranđelovac organizuje Julske svečanosti. U okviru manifestacije u petak, 23.jula u 19 časova biće otvorena izložba slika i skulptura Mire Brtke u galeriji “Alek Đonović” a istog dana na Maloj sceni u parku je predstavljanje knjige “Pas i kontrabas” Saše Ilića, dobitnika Ninove nagrade.

U subotu od 11 sati na Otvorenoj sceni u parku biće organizovan “Dečiji maraton”, u 12 sati na trgu Venac slobode je skup ljubitelja fića, dok je u 21 sat na Otvorenoj sceni u parku koncert Marka Luisa.

U nedelju na Otvorenoj sceni je 15.Festival izvornih grupa pevača Srbije a tog dana u 20 časova u Narodnom muzeju biće otvorena izložba “Aleksandar Đonović između čiste umetnosti i estetizovane podobnosti”.

U ponedeljak u 9 časova biće služena Sveta liturgija u crkvi Svetog arhangela Gavrila, od 11 časova u Jadranskoj ulici  je Manifestacija “Vredne ruke”, u 11:30 biće položeni venci na spomenik Knjazu Milošu I spomenik “Oslobodicima Aranđelovca. U 13 časova u Dvorani park biće održana Svečana akademija na kojoj će biti uručene 26.julske nagrade.

U 18 časova na Otvorenoj sceni nastupiće Društvo narodne tradicije “Šamot” sa svojim gostima, u okviru manifestacije “Šumadijski opanak” a u 22 sata na gradskom trgu biće održan koncert Harisa Džinovića.

U utorak na Otvorenoj sceni je predstavljanje knjige “Bukovik – selo koje je podiglo grad” dok će u petak, 30.jula na takođe Otvorenoj sceni nastupiti Darko Rundek.