Kragujevac dobija Data centar – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Kragujevac dobija Data centar

Kragujevac dobija Data centar

 

U Kragujevcu će biti izgrađen “Data centar” u kom će biti smešteni svi podaci gradskih uprava, preduzeća i ustanova, kao i o građanima. U prilog tome govori i činjenica da je Gradsko veće donelo Zaključak o davanju pozitivnog mišljenja na predlog zaključka Vlade kojim je predviđeno da projekat „Izgradnja državnog centra za upravljanje i čuvanje podataka – Data centar“ bude od posebnog značaja za Republiku Srbiju. Iz Gradske uprave poručuju da će uskoro biti opredeljena lokacija za njegovu izgradnju.

Na sednici Gradskog veća usvojen je i Nacrt odluke o završnom računu budžeta grada Kragujevca za 2017. godinu. Ukupno ostvareni prihodi i primanja u 2017. godini iznose 6,1 milijardu dinara što je 75,59 odsto od planiranih prihoda i primanja od 8,1 milijarde dinara.

Data je saglasnost na zaključenje Ugovora o uslugama uklanjanja rastinja pored puteva između lokalne samouprave i JKP „Zelenilo“ čija je vrednost oko 2,1 milion dinara, kao i na Odluku JKP „Čistoća“ o nabavci prese za baliranje papira i ostalog ambalažnog otpada.

Članovi Gradskog veća dali su saglasnost i na zaključenje Ugovora o sufinansiranju bolje kadrovske obezbeđenosti kragujevačkog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac za ovu godinu.

“Odobrena sredstva za realizaciju ovog ugovora iznose oko 1,1 milion dinara, a odnose se na troškove sufinansiranja zarada zaposlenih koje ne obavljaju poslove za potrebe obaveznog zdravstvenog osiguranja na osnovu ugovora sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje”, saopšteno je sa sednice Gradskog veća.

Firmama „Mercator S“ i „Watchout security“ povereno je postavljanje sredstava za reklamiranje.

Izvor: InfoKG, Branko Vukašinović