Kragujevac – moj glavni grad: ĐURĐEVDANSKI Karneval centralna manifestacija proslave Dana grada – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Kragujevac – moj glavni grad: ĐURĐEVDANSKI Karneval centralna manifestacija proslave Dana grada

Kragujevac – moj glavni grad: ĐURĐEVDANSKI Karneval centralna manifestacija proslave Dana grada

 

Veliki Đurđevdanski karneval, sa temom 200 godina prve prestonice moderne Srbije i sloganom „Kragujevac – moj glavni grad“, biće centralna manifestacija proslave Dana grada.

U ovkiru proslave Dana grada i obeležavanja jubileja – 200 godina prve prestonice moderne Srbije, grad Kragujevac u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom organizuje veliki Đurđevdanski karneval. Odluku o tome doneli su članovi Gradskog veća i na taj način i formalno proglasili Karneval za centralnu manifestaciju. Cilj je da se građanima Kragujevca i gostima prikažu sve značajne republičke i gradske institucije. Tema Karnevala je 200 godina prve prestonice moderne Srbije, a slogan „Kragujevac – moj glavni grad“.

Sastavni deo Karnevala je već tradicionalni dečiji Đurđevdanski karneval iz koga je proistekla ideja da se u jubilarnoj godini Karneval omasovi i postane nova tradicija u obeležavanju Đurđevdana – dana grada. Zainteresovane institucije, ustanove, privredna društva, preduzetnici i udruženja građana mogu da se prijave na e–mail mojglavnigrad@kg.org.rs najkasnije do 25. aprila.

Članovi veća utvrdili su Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o priznanjima grada Kragujevca i uputili odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Gradsko veće donelo je i odluke o objavljivanju javnih poziva za podnošenje zahteva za isplatu podsticajnih sredstava za nabavku nove priključne mehanizacije, nabavku uređaja i opreme za navodnjavanje kao i nove opreme za pčelarstvo.

Doneta je i odluka o objavljivanju javnog poziva za podnošenje zahteva za nadoknadu dela troškova za osiguranje useva, plodova i životinja u 2018. godini, zatim za regresiranje dela troškova za prvo veštaćko osemenjavanje krava i junica kao i nabavku sadnog materijala voća.

 

Izvor: InfoKG