Manifestacija “Vredne ruke” sutra od 12 časova u Jadranskoj ulici – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Manifestacija “Vredne ruke” sutra od 12 časova u Jadranskoj ulici

Manifestacija “Vredne ruke” sutra od 12 časova u Jadranskoj ulici

Foto: rtvsunce.com

Turistička organizacija opštine Aranđelovac pod pokroviteljstvom Opštine u petak 26. jula organizuje treći Sabor narodnog stvaralaštva “Vredne ruke”.

Manifestacija će biti održana u Jadranskoj ulici, a svečano otvaranje festivala je u 12 časova. Na 20 drvenih tezgi koje će biti postavljene u okviru ove manifestacije predstaviće se rukotvorine žena od heklanih, pletenih i vezenih stvari do već tradicionalnih proizvoda slatkog, zimnice, sireva kao i suvenira, ali i etno sadržaja.

Na jednoj od tezgi, studenti Visoke škole strukovnih studija deliće flajere na kojima će biti predstavljena turistička ponuda grada Aranđelovca.

Sugrađani će moći da vide, osete i probaju sve ono što porodica u našem okruženju godinama proizvodi, stvara i neguje, od starih zanata, rukotvorina do gastronomije. Manifestacija „Vredne ruke“ predstavlja značajan instrument u očuvanju etno nasleđa i prezentovanju kulturne baštine ovog podneblja. Program će upotpuniti i dodatni sadržaji Društva narodne tradicije Šamot, Udruženje penzionera kao i orkestar koji će zabavljati goste.