Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli porodice poginulih pilota – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli porodice poginulih pilota

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli porodice poginulih pilota

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević poginuli su prilikom pada „miga 21“ kod Malog Zvornika.

Njihove porodice danas su obišli ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant RViPVO general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić i kolege iz jedinice.

Oni su izrazili saučešće porodicama poginulih pilota, preneli izraze saučešća predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i poručili da je strašna nesreća koja se juče dogodila zabolela ne samo porodice i prijatelje, već sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske i građane Srbije koji cene danonoćni rad i budnost pilota Ratnog vazduhoplovstva.

„Znamo koliko predanosti i odricanja traži njihov poziv, koliko rizika nosi u ispunjavanju časnog zadatka čuvanja našeg neba i sigurnosti svih nas. Ratno vazduhoplovstvo izgubilo je dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude omiljene u kolektivu. Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu. Bili su deo našeg ponosa i teško nam pada što nisu više ni sa vama, ni u našem stroju odbrane“, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

Ministar Vulin i general Mojsilović rekli su porodicama da neće biti zaboravljeni.

„Čuvajući uspomenu na majora Krsnika i kapetana prve klase Vasiljevića, Vojska Srbije brinuće o vama kao o svojima, kao što brine o svakom u velikom kolektivu ljudi koji su život zavetovali otadžbini“, ističe Ministarstvo odbrane.

Izvor: rts.rs