Miši Janketiću uručena Statueta Joakim Vujić – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Miši Janketiću uručena Statueta Joakim Vujić

Miši Janketiću uručena Statueta Joakim Vujić

 

U Knjaževsko- srpskom teatru u Kragujevcu uručena je statueta Joakim Vujić glumcu Mihailu Miši Janketiću. Ovo priznanje se od 1985.godine dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

“Njegova glumačka ličnost obogatila je pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija“, navedeno je, između ostalog, u obrazloženju žirija za dodelu nagrade Statueta “Joakim Vujuć“.

Glumac Mihailo Miša Janketić rekao je novinarima uoči dodele priznanja da su mu sve nagrade koje je dobio značajne, ali da su mu ove, koje se dodeljuju pred kraj karijere, “izuzetna satisfakcija i dokaz da si bio dobar i svrsishodan“.

“Nagrade su veoma korisne, znate. Ja volim da kažem kako su nagrade najkaloričnija hrana za sujetu. Nahraniš sujetu nagradama, uspavaš je, a ti osvaneš kao slobodan čovek koji može da se uputi ka spoznaji nekih pravih vrednota, ne ometa, jer sujeta zna za stvaraoca da bude vrlo pogubna“, rekao je Janketić.

Prsten sa likom Joakima Vujića uručen je glumcu iz Kragujevca Bratislavu Slavkoviću Keši, za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.