Na Rudniku tokom cele godine beogradski đaci – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Na Rudniku tokom cele godine beogradski đaci

Na Rudniku tokom cele godine beogradski đaci

 

Centar dečjih letovališta u ovu godinu je ušao sa izmirenim dugovanjima, isplaćenim zaradama i većim brojem gostiju. Planovi Grada Beograda su da u ovoj godini izdvoji 320 miliona dinara za adaptaciju i modernizaciju 5 odmarališta koja su u njegovom sastavu. Na Rudniku su od početka ove godine popunjeni svi kapaciteti.

U jednoj smeni na Rudniku boravi stotinu mališana. Deca predškolskog i školskog uzrasta, uglavnom iz beogradskih škola, uživaju u planinskim lepotama i odličnim uslovma koje im rudičko odmaralište pruža.

„Deca su prezadovoljna celokupnom atmosferom. Ja sam ovde već treći pu, znači treća generacija i stvarno sam prezadovoljna. Znači apsolutna usluga od početka do kraja. Sve,“ zadovoljna je Jelena Dobranić,učiteljica beogradske OŠ “Vladimir Rolović“ .

Od osnivanja 1971. godine odmaralište ugostilo više od tri stotine hiljada dece i njihovih vaspitača.

Bez obzira na godišnje doba, za školu u prirodi, učenje i vannastavne aktivnosti u odmaralištu na Rudniku, koje posluje u sastavu dečijih letovališta grada Beograda, imaju idealne uslove.

„Ove godine smo od značajnih investicija uložili, zamenili smo kompletno stolariju na dečijim sobama. Naravno ulaže se svake godine i u sobe i znači ovo okruženje koje je prelepo oko odmarališta i u same sportske terene koji se nalaze iznad odmarališta,“ kaže Srđan Milićević izOdmarališta na Rudniku.

Da boravak dece na Rudniku bude nezaboravan, u ovom odmaralištu, o svemu, brine 20 zaposlenih.

Planova za još bolje uslove za smeštaj i dodatne aktivnosti ima dosta.

Srđan Milićević navodi da lokalna samouprava u saradnji sa Rudnikom olova i cinka renovira bazen koji se nalazi na 200 metara od objekta i da će to biti još jedan kvalitetan, dodatni sadržaj.

Leti i zimi ovde na pripremama borave i sportske ekipe. Od početka godine ostvarili su 6650 noćenja, a kapaciteti su mesecima unapred rezervisani.