Nedelja najposećeniji dan 86. Poljoprivrednog sajma – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Nedelja najposećeniji dan 86. Poljoprivrednog sajma

Nedelja najposećeniji dan 86. Poljoprivrednog sajma

Tradicionalno, nedelja je najposećeniji dan 86. Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. 

Bogata ponuda dovela je posetioce iz svih krajeva Srbije, a sajamskim ulicama prošetalo je mnogo onih koji su došli samo da razgledaju. Kako kažu, vole sajam poljoprivrede, iako nemaju nikakve veze sa njom.

Foto: rtvsunce.com

Na samom ulazu u otvoreni deo sajma pažnju privlači autonomna robotska kosačica „villibot“. Iako njena cena prelazi 94 hiljade dinara, kako kažu njeni prodavci vredi svaki dinar, jer sama određuje ceo posao, bez dodatne brige o gorivu i održavanju.

„Postoji samo inicijalna montaža, odnosno postavljanje kabla koji ograničava travnjak , a nakon toga vi nemate potrebu da o njoj brinete. Ona izlazi svakog drugog dana i održava vaš travnjak. Ako vam smeta da ide po travnjaku u toku dana, vi možete da je ostavite noću i praktično i da je ne vidite, a da vam travnjak bude idealno pokošen“, kaže Miloš Srećković, Agromarket.

Pored raznih mašina, koje su zanimljive i onima koji se ne bave poljoprivredom, kod jednog štanda je posebna gužva. Razlog za to je što se na njemu nalazi najskuplji i najveći traktor „fendt 1050 vario“, čija je vrednost 360 hiljada evra.

„10 50 model, koji ima 517 konja i ima punu opremu, videćete ima duvanje guma iz kabine, može u transportu da se naduva guma na pritisak na 1,6 bara, a na njivi može da se spusti pritisak na 1 bar. Ima okretni volan, tako da može da se vozi u rikverc za neke šumske radove“, kaže Mladen Boban, Inter agrar.

I dok je malo ko o propustio da se fotografiše pored te mašine, vlasnici se nadaju da će pravo neko od njih upravo biti i njegov kupac, jer ako je suditi na osnovu prethodnih godina i najskuplje mašine su na sajmu vrlo brzo otišle u prave ruke.