„Noć knjige“ 8. juna u 26 gradova u Srbiji i regionu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » „Noć knjige“ 8. juna u 26 gradova u Srbiji i regionu

„Noć knjige“ 8. juna u 26 gradova u Srbiji i regionu

 

Osamnaesta regionalna manifestacija „Noć knjige“ biće održana 8. juna na 55 lokacija, u 26 gradova u Srbiji i regionu, najavila je danas izdavačka kuća „Laguna“.

„Noć knjige“ održaće se u „Laguninim“ klubovima čitalaca i knjižarama „Delfi“ od 17 sati do ponoći, a regionalni karakter manifestaciji daju „Lagunini“ klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.

knjiga noc knjige knjizara jpg

Tanjug (Dušan Aničić)

„Laguna“ je na svoja izdanja obezbedila popuste 25 posto za kupovinu jedne knjige, 30 posto za dve knjige, 35 posto za tri knjige i 40 posto za kupovinu četiri i više knjiga.

Popust na knjige drugih izdavača i na strana izdanja biće 20 posto, a gift asortiman biće snižen za 10 posto.

„Noć knjige“ je manifestacija koja se od 2009. godine održava u Beogradu, Srbiji i regionu.

Dva puta godišnje, u junu i decembru, za samo nekoliko sati „Lagunine klubove“ čitalaca i knjižare „Delfi“ poseti nekoliko desetina hiljada čitalaca, čiji broj raste iz godine u godinu.

Manifestaciji su se i ove godine priključile brojne biblioteke iz Srbije koje će organizovati posebne programe za čitaoce.

Čitaoci će imati prilike da se druže sa svojim omiljenim piscima, a prijatelji manifestacije su spremili brojne i raznovrsne poklone za sve koji budu učestvovali u „Noći knjige“.