Od danas pojačan saobraćaj zbog predstojećih prvomajskih praznika – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Od danas pojačan saobraćaj zbog predstojećih prvomajskih praznika

Od danas pojačan saobraćaj zbog predstojećih prvomajskih praznika

 

Poslednji vikend u aprilu koji će za mnoge biti produžen zbog spajanja sa predstojećim Praznikom rada, usloviće veći broj vozila i pojačan saobraćaj na gotovo svim putevima u Srbiji.
Pored pojačanog saobraćaja na autoputevima koji će biti najopterećeniji, više vozila se očekuje i na putevima ka izletištima, banjama, jezerima i planinama, kao i na graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. Trenutno na graničnim prelazima nema dužih čekanja, ali iz AMSS podsećaju da se zadržavanja u pretprazničnim danima često menjaju.
Prohodnost puteva je dobra, a dobri su i vremenski uslovi za putovanje. Građevinska sezona je u toku pa zbog započetih radova na pojedinim deonicama vozače očekuje usporena vožnja. U okviru radova na redovnom održavanju, danas do 17 časova izvodiće se radovi na postavljanju cevastog propusta na državnom putu Gornji Milanovac – Ljuljaci. U zoni radova saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenom obustavom saobraćaja u trajanju od 15 – 20 minuta.
Zbog radova na izgradnji auto – puta Beograd – Požega na deonici Lajkovac – Ljig, saobraćaj se odvija dvosmerno preko petlje Ljig.
U toku su radovi na pojačanom održavanju na deonici Pakovraće-Kratovska stena gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora. Radovi će trajati do 20. juna, a vozači mogu koristiti i alternativne putne pravce preko Markovice i Guče.
Usporena vožnja vozače očekuje i na magistralnom putu Zlatibor – Nova Varoš, pored Rzava, a radova ima i na putu od Topole ka Rudniku gde je na snazi i zabrana saobraćaja vozilima čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.