Od vikenda razvedravanje, u julu toplo – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Od vikenda razvedravanje, u julu toplo

Od vikenda razvedravanje, u julu toplo

 

Meteorolog Goran Mihajlović kaže za RTS da će se hladno i kišovito vreme u Srbiji zadržati do subote a da se u julu očekuje uobičajeno toplo vreme i poneki tropski dan.

Povremeni hladni talasi nisu neuobičajeni za letnje vreme ali zahlađena poput ovog ne treba očekivati tokom jula rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Goran Mihajlović.

„Oblačno i hladno vreme će se zadržati do subote kada se očekuje razvedravanje. Veći deo naredne sedmice biće sa temperaturom između 25-28 stepeni. U prvim danima jula ne ali kasnije tokom meseca treba očekivati toplo vreme“, kaže Mihajlović.

Meteorolozi prognoziraju uobičajeno toplo vreme sa prosečnom temperaturom od 32 stepena ali će biti i tropskih dana.

„Za sada ne možemo reći da li će biti još ovako hladnih talasa ali svakako ne u julu“, kaže Mihajlović.

Utisak je da je u našem regionu maj bio topliji od juna dok se u nekim delovima Rusije gde se igraju utakmice poput Volgograda prognoziraju tropske vreline i temperatura oko 40 stepeni.

„Nije neuobičajeno da imamo ovakve temperaturne promene i toga je bilo i ranije. Primera radi u Grčkoj se slična situacija kao sada prošle godine dogodila sredinom jula“, objašnjava Mihajlović.

Ono što mnoge naše građane interesuje jeste situacija u Grčkoj ali i dugoročna prognota za destinacije na moru u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

„Ovaj razvoj situacije i priliv hladnoh vazduha uslovio je ciklon koji je najviše zahvatio Grčku. Narednih dana sistem niskog pritiska se premešta prema Crnom moru. Temperatura mora jeste pala ali će temperatura vazduha narednih dana porasti na preko 30 stepeni. Stabilizacija vremena očekuje se od vikenda u celom regionu i biće prijatno za boravak na moru“, rekao je za RTS meteorolog Goran Mihajlović.

 

Izvor: RTS