Ogroman priliv naših građana iz inostranstva veliki problem – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Ogroman priliv naših građana iz inostranstva veliki problem

Ogroman priliv naših građana iz inostranstva veliki problem

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je u najvećoj meri zadovoljna primenom mera Vlade u lokalnim zajednicama, koje se sprovode negde  manje, negde više efikasno.

Brnabić je na konferenciji za novinare u Palati Srbija nakon sednice Vlade Srbije navela da je najvažnije to što dobro funkcioniše centralizovano snabdevanje medicinskom opremom preko RFZO.

Premijerka je podsetila na to da Vlada u ovoj kriznoj situaciji ima dva cilja: jedan je zaštita efikasnog zdravstvenog sistema i to se postiže kroz krizne štabove i centralizovano snabdevanje medicinskom opremom, dok je drugi to da od sutra stariji sugrađani mogu da budu snabdevani preko kol centara u lokalnim samoupravama.

Sutra ću dobiti presek informacija i o tome ću govoriti, a cilj je da svi naši stariji sugrađani mogu tačno da znaju ko im stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći i podrške, ne samo za namirnice, već i za penzije i sve drugo što im bude potrebno, objasnila je Brnabić.

Ona je istakla da nikome nije drago zbog uvedenih strožih mera, zbog kojih mnogi kritikuju Vladu, ali je naglasila da je to odgovornost koju je Vlada morala da preuzme, da 24 sata bude na raspolaganju svim našim starijim sugrađanima, na propisan način, ne ugrožavajući pritom ni njih, ni one koji će im pomagati.

Prema njenim rečima, najveći problem i možda najveća opasnost sa kojom se Srbija suočava jeste to što srpski državljani dolaze iz inostranstva u ogromnom broju.

Ona je iskazala zahvalnost građanima koji su prijavili osobe za koje znaju da su došle iz inostranstva, a da nisu u samoizolaciji.

Takođe, predsednica Vlade je izjavila da su austrijski kancelar Sebastijan Kurc i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji tokom današnje video konferencije u ime EU ponudili pomoć našoj zemlji kada budu mogli da je pruže i tražili da pošaljemo spisak svega što je neophodno.

Brnabić je navela da oni nama tu pomoć trenutno ne mogu da pruže, jer neke stvari nemaju ni za sebe i da će nam, ako budu bili u mogućnosti, pružiti podršku.

Izvor: srbija.gov.rs