Oktobarske penzije veće za 8,8 do 13,2 odsto – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Oktobarske penzije veće za 8,8 do 13,2 odsto

Oktobarske penzije veće za 8,8 do 13,2 odsto

 

Oktobarske penzije, koje se isplaćuju u novembru, biće veće od 8,8 do 13,2 odsto za sve penzionere.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da svi građani Srbije imaju korist kada državi ide bolje, a penzioneri naročito.

 

plate placanje isplata penzije uplata uplacivanje kredit krediti stipendije stipendija dinari subvencije dinar dinari novac subvencionisanje jpg

Ilustracija RTV

 

On je za TV Pink rekao da novi Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju donosi brojne važne izmene, da će administracija biti pojednostavljena, da se ukida obrazac M-4, ukinuti penali za penzionere koji su imali beneficirani radni staž.

„Rešen je i problem staža oficira i bivših oficira koji su radili u drugim republikama SFRJ. Do sada nismo imali podatke o njihovom stažu, pa im je zaračunavan minimalni staž. Od sada ćemo koristiti podatke o tadašnjem nivou zarada oficira koji su bili na službi u Srbiji“, rekao je Đorđević.

On je dodao da će visinu penzija ubuduće uređivati Zakonom o budžetu, i da će Vlada nastojati da povećanje penzija prati rast budžetskih prihoda, kao i da će povećanja biti veća od inflacije, odnosno rasta cena na malo.

Protest trudnica i porodilja nezadovoljnih Zakonom o podršci porodica s decom je nazvao „političkim protestom“.

 

Izvor: Tanjug