Otvoren prvi krug konkursa “Šta nam teško“ za finansiranje i podršku ideja mladih – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Otvoren prvi krug konkursa “Šta nam teško“ za finansiranje i podršku ideja mladih

Otvoren prvi krug konkursa “Šta nam teško“ za finansiranje i podršku ideja mladih

U okviru programa MLADI SU ZAKON, 26. avgusta 2019. godine objavljen je prvi krug konkursa „Šta nam teškoˮ kroz koji će biti podržano 135 #ŠtaNamTeško akcija iznosom od 20.000 do 48.000 dinara po projektu, a ukupno sa čak 6,5 miliona dinara.

Konkurs je namenjen neformalnim grupama mladih kao i udruženjima mladih. Na konkursu mogu da učestvuju svi mladi uzrasta od 15 do 30 godina.

Zahvaljujući ovim projektima, neformalne grupe mladih i udruženja mladih će uređivati javne prostore za mlade u kojima mladi u svom mestu provode slobodno vreme, sprovoditi ideje koje promovišu zdrave i bezbedne stilove života, realizovati akcije u cilju zaštite životne sredine, akcije koje promovišu međugeneracijsku saradnju, razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve, kao i druge inovativne ideje koje doprinose rešavanju problema ili odgovaraju na potrebe lokalnih zajednica u kojima mladi žive.

Konkurs „Šta nam teškoˮ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca i Narodnim parlamentom iz Leskovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Rok za prijavljivanje na konkurs ističe 25. septembra 2019. godine, a sve informacije o propozicijama poziva potražite na adresi mladisuzakon.rs.

Ukoliko želite da se prijavite možete popuniti online formular na adresi www.projekti.mladisuzakon.rs