Penzionerima sutra jednokratna pomoć po 5.000 dinara – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Penzionerima sutra jednokratna pomoć po 5.000 dinara

Penzionerima sutra jednokratna pomoć po 5.000 dinara

Povećanje plata u javnom sektoru, na osnovu rebalansa budžeta, stupio je na snagu, a u ponedeljak će penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć u visini od 5.000 dinara.

Skupština Srbije usvojila je u sredu izmene finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu, na osnovu kojih će se penzionerima u Srbiji isplatiti jednokratna pomoć od 5.000 dinara.

plate, placanje, isplata, penzije, uplata, uplacivanje, kredit, krediti, stipendije, stipendija, dinari, subvencije, novac, jpg, 660x330

РТВ

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su 7. oktobra rebalans budžeta za 2019. godinu kojim je predviđeno da se višak u budžetu od 46,6 milijardi dinara iskoristi za povećanje plata u javnom sektoru od osam do 15 odsto, od. 1.novembra, za jednokratnu pomoć penzionerima od po 5.000 dinara, za pomoć građanima koji su zaduženi u švajcarskim francima, kao i za kapitalne investicije.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je ranije da će medicinske sestre dobiti najveće povećanje od 15 odsto, slede doktori sa 10 odsto, ustanove kulture sa takođe 10 odsto, dok će zaposleni u prosveti i predškolstvu imati povećanje od devet odsto, koliko i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite i MUP-u.

Zaposleni u Upravi carina i Poreskoj upravi dobiće povećanje od osam odsto.