Počelo je korišćenje sistema e-Inspektor – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Počelo je korišćenje sistema e-Inspektor

Počelo je korišćenje sistema e-Inspektor

Ukupno 36 inspekcija u Srbiji počela je da koristi informacioni sistem e-Inspektor. Premijerka Ana Brnabić poručila je da je Srbija na taj način dobila potpuno elektronski i transparentan inspekcijski nadzor, koji je jedini takav u Evropi.

Novom informacionom sistemu e-Inspektor pristupilo je 36 inspekcija, a preostalih sedam će biti uključeno do kraja godine.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić je istakao da će zahvaljujući sistemu e-Inspektor ceo postupak biti mnogo transparentniji, efikasniji i jeftiniji za privredu.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović ukazao je da je Kancelarija u prethodnih godinu i po dana radila na implementaciji ovog veoma složenog informacionog sistema elektronske uprave.

Dodao je da je Vlada usvojila i zaključak kojim će se povećati broj inspektora s obzirom da, dodao je, trenutno u Srbiji ima nešto više od 4.000 inspektora što je četiri puta manje od standarda koji važi u Evropskoj uniji.