Pojačana kontrola saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Pojačana kontrola saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Pojačana kontrola saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Policijski službenici saobraćajne policije Policijske uprave u Kragujevcu, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, na putevima i ulicama u naseljenim mestima, kao i u zonama ugostiteljskih objekata i mestima gde se očekuje okupljanje većeg broja građana, pojačano će kontrolisati saobraćaj u cilju otkrivanja i sankcionisanja prekršaja koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda, s posebnim akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

S obzirom na to da se narednih dana očekuje pojačana frekvencija i gužva u saobraćaju, apelujemo na sve građane, kako pešake, tako i vozače da poštuju propise iz bezbednosti saobraćaja. Savetujemo svim vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju puta, kao i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je to u interesu njihove i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Za ovaj vremenski period karakteristična je pojava magle, sumaglice, kolovozi su mokri, a niske temperature stvaraju led i poledicu, pa se vozačima savetuje da prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima i stanju na putevima.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave Kragujevac, svoje aktivnosti usmeriće i na kontrolu pešaka, pa će 27. decembra, sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kretanja pešaka, kao i nepoštovanje obaveza vozača prema pešacima.