Poljoprivrednici, prijavite se za novčanu pomoć Evropske unije! – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Poljoprivrednici, prijavite se za novčanu pomoć Evropske unije!

Poljoprivrednici, prijavite se za novčanu pomoć Evropske unije!

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni poziv za dodelu IPARD podsticajnih sredstava Evropske unije za proizvodnju mleka, mesa, voća, povrća i useva.

 

 

Savetnica u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Snežana Jović kaže da je glavni cilj IPARD programa Evropske unije pomoć poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima seoskih područja da unaprede svoje kapacitete i pripreme se za evropske standarde u oblasti poljoprivrede.

„Za sredstva iz IPARD programa mogu da konkurišu fizička lica – nosioci komercijalnog registrovanog porodičnog gazdinstva, preduzetnici, privredno društvo i zemljoradničke zadruge sa šireg područja Prokuplja“, saopštili su iz Gradske uprave u tom mestu.

Iznos podsticaja u sektoru mesa, voća i povrća je od 10.000 do milion evra, a u sektoru mleka od 10.000 do dva miliona evra.

Rok za podnošenje dokumentacije je 11. mart a sve informacije zainteresovani mogu da dobiju u prostorijama Poljoprivredne stručne službe u Prokuplju, kazali su u Gradskoj upravi.

Ministarstvo poljoprivrede planira da do kraja godine raspiše još četiri javna poziva za dodelu sredstava iz IPARD programa.

 

Izvor: Beta