Ponavlja se glasanje na biračkom mestu u Vrbici – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Ponavlja se glasanje na biračkom mestu u Vrbici

Ponavlja se glasanje na biračkom mestu u Vrbici

 

Opštinska izborna komisija u Aranđelovcu donela je odluku da se, zbog jednog glasačkog listića više, ponovi glasanje na biračkom mestu broj 15 u Mesnoj kancelariji u selu Vrbica, izjavio je danas za RTS sekreter Opštinske izborne komisije u Aranđelovcu Negoslav Petronijević.Glasanje na tom biračkom mestu, gde je upisano 1.266 birača, biće ponovljeno za nedelju dana.

Takođe, Grupi građana „Biram Aranđelovac“ biće omogućen uvid u kompletan birački materijal, odlučila je Opštinska izborna komisija.Kako se navodi, ponovljeno glasanje na biračkom mestu u Vrbici može uticati da i šesta lista Grupa građana „Izaberi Aranđelovac“ pređe cenzus. U tom slučaju, Srpska napredna stranka i Bolja Srbija-SRS ostaće bez po jednog mandata.

 

 

Skupština opštine Aranđelovac ima 41 odborničko mesto.

Prema rezultatima glasanja sa 39 biračkih mesta, bez sporne Vrbice, SNS je osvojio 26 odborničkih mandata, Bolja Srbija-SRS šest odbornika, SPS-JS će imati pet odbornika i po dva Grupa građana Radosav Švabić i koalicija oko Demokratske stranke.

Na lokalnim izborima u toj opštini, od 37.715 upisanih u biračke spiskove glasalo je 20.749, ili 55,01 odsto Aranđelovčana.

Izvor: Tanjug