Pozorišna predstava „Teško je reći zbogom“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Pozorišna predstava „Teško je reći zbogom“

Pozorišna predstava „Teško je reći zbogom“

 

Ovogodišnju pozorišnu sezonu započinjemo komedijom „Teško je reći zbogom“ po tekstu poznatog dramskog pisca Mire Gavrana, u izvođenju sjajne glumačke ekipe mlađe generacije koju čine Nevena Ristić, Ivan Mihailović i Dragana Dabović. U dramskom tekstu “Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zameniće mesta, “istine” će postati “laži”, a “laži” će postati “istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svoga ličnog iskustva.
Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom – a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću – onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.
Dvorana Park, 31. januar (sreda) – 20 časova. Karte su već u prodaji, cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara.