Predsednik ABA lige Čalović: Klubovi će odlučiti o nastavku lige – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Predsednik ABA lige Čalović: Klubovi će odlučiti o nastavku lige

Predsednik ABA lige Čalović: Klubovi će odlučiti o nastavku lige

Aba liga je pre nekoliko dana zvanično prekinuta, kao i sva takmičenja pod okriljem Evrolige i Fibe zbog pandemije koronavirusa.

Liga je prekinuta kolo pre kraja regularnog dela takmičenja. Odmah su počela nagađanja kako treba da se završi liga. Na neki način Čalović je stavio tačku na takve priče.

„Želimo da održimo telefonsku konferenciju, da čujemo predloge klubova, pošto su oni vlasnici lige“, izjavio je Čalović.

„Trenutno nemamo predstavu kada bi moglo da se nastavi takmičenje. Vidim da su neke lige proglasile šampione, a ABA liga će pokušati da pronađe idealno rešenje u razgovoru sa svim klubovima“, poručio je predsednik ABA lige Domagoj Čavlović u razgovoru za MaksBet.
Naveo je da niko ne želi da se o šampionu odlučuje van parketa, ali…

„Susreli smo se sa nepredviđenom situacijom. Plan je bio da imamo skupštinu prošlog petka kako bi klubovi predložili rešenja, ali je ona odložena zbog svih dešavanja u regionu. Mislim da niko ne želi da se liga završi za zelenim stolom i da tako bude odlučen šampion. Ni klubovi, ni navijači. Teško je u ovom momentu jasno prevdideti kako će se završiti ABA liga pošto je ostalo da se odigra jedno kolo ligaškog dela koje dosta toga odlučuje. Da je ono odigrano imali bismo lakši posao da pronađemo pravi scenario. Želimo da održimo telefonsku konferenciju da čujemo predloge klubova pošto su oni vlasnici lige, da napravimo neki plan A i plan B“, naveo je Čavlović.

Prethodnih dana prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović naveo je da ako ne bude bilo moguće da se igra plej-of da bi trebalo proglasiti konačnim stanje na tabeli pre prekida lige.

Predsednik ABA lige kaže da se razmatraju opcije, a i sam je ponudio jedno rešenje.

„Ne bi loše rešenje bilo da u ovakvim vanrednim okolnostima organizujemo završni turnir, Fajnal-for umesto plej-ofa. Naravno, ponavljam, o tome treba da se izjasne klubovi, oni su ti koji donose odluke. Moje je mišljenje da treba da se odigra to poslednje kolo, ako treba i bez publike, kako bi se iskristalisala situacija na tabeli. Posle toga ćemo da vidimo kako da odigramo završni deo. Meni se dopada ideja Fajnal-fora“, zaključio je Čalović.

Izvor: rts.rs