Predstavljanje romana „Lajkovčanka“ Velimira Žunjića – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Predstavljanje romana „Lajkovčanka“ Velimira Žunjića

Predstavljanje romana „Lajkovčanka“ Velimira Žunjića

U okviru proslave velikog jubileja – 150 godina od otvaranja prvog čitališta u gradu, Narodna biblioteka „Sveti Sava“ organizuje promociju knjige „Lajkovčanka“ Velimira Žunjića.

Knjiga je zasnovana na istinitoj priči i štampana je u okviru Izdavačke kuće „Književna omladina Srbije“. Žanrovski se može kvalifikovati kao porodični roman koji prati genezu jedne porodice, a može se okarakterisati i kao savremeni, svevremeni i socijalni koji svedoči o istorijskim zbivanjima u Srbiji u rasponu od oko pola veka.

Književnik Velja Žunjić rođen je 16. decembra 1979. godine u Lajkovcu gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu 2004. godine. Roman prvenac „Šampitica“, objavio je 2012. Autor je i romana „Boja tvoga imena“ (2015) i „Lajkovčanka“ (2017). Otac je Danila i Relje i živi i radi u Lajkovcu.

U programu učestvuje i voklani solista i instrumentalista Enes Ljajić, na gitari. Enes je rođen 1978. godine u Lazarevcu, direktor je Centra za evropske integracije i predsednik nevladine organizacije koja se bavi manjinama. Živi i stvara u Lazarevcu.

Predstavljanje knjige „Lajkovčanka“ Velimira Žunjića je u četvrtak, 30. maja 2019. godine u 19 časova u čitaonici Biblioteke.