Proglašeno vanredno stanje u Srbiji, od sutra nema škole – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Proglašeno vanredno stanje u Srbiji, od sutra nema škole

Proglašeno vanredno stanje u Srbiji, od sutra nema škole

Na teritoriji cele Srbije proglašeno vanredno stanje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti. Do sada registrovano ukupno 48 zaraženih koronavirusom. Ograničena visina cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Zabrana javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama za skupove na kojima je više od 50 ljudi.

20.45 – Kupili smo pet miliona maski od Kine da bismo mogli da premostimo deset dana, koje će stići za neki dan, poslaćemo avion, kaže predsednik i dodaje da je u toku postupak nabavke novih respiratora.

20.39 – Srpski državljani koji dolaze iz stranih zemalja moraće da budu 14 dana u izolaciji, a oni koji dolaze iz žarišta koronavirusa 28 dana. Svako narušavanje pravila značiće tri godine zatvora.

20.35 – Trenutno se dve osobe među obolelima od koronavirusa nalaze na respiratorima i oni su u teškom stanju. Ostali su dobro i stabilno, rekao Vučić.

20.34 – Vučić zamolio predsednika Kine Si Đinpinga za pomoć. Od sutra bolnice u kojima se leče obleli od koronavirusa čuvaće Vojska. Policija će sprovoditi nadzor nad onima koji su pod izloacijom.

20.26 – Od sutra nema škole, vrtića i fakulteta. Dezinfikovaće se svi prostori, poručio je predsednik. Školski program emitovaće se preko televizijskih kanala – RTS3 i RTS Planeta.

20.22 – Predsednik zamolio lica starija od 65 godina da ne izlaze iz kuće. Rekao je da će se kontrolisati koliko se poštuje ostanak u kućama i da će, ako kršenje bude veće od 0,1 i 0,2 odsto biti doneta i obavezujuća odluka o ostanku u kućama i dvorištima.

20.17 – U Srbiji proglašeno vanredno stanje, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

20.15 – Srbija je u ratu protiv nevidljivog protivnika, rekao predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti.

19.25 – Na Kosovu su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je broj ukupno zaraženih porastao na devet.

19.10 – U Palati Srbija u toku je sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica koronavirusa, kojim predsedava Aleksandar Vučić.

Izvor: rts.rs