Promocija romana „Beogradski trio“ Gorana Markovića – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Promocija romana „Beogradski trio“ Gorana Markovića

Promocija romana „Beogradski trio“ Gorana Markovića

U četvrtak, 18. jula nastavlja se program Smotre umetnosti Mermer i zvuci promocijom romana Beogradski trio našeg proslavljenog reditelja Gorana Markovića.

Beogradski trio“ je ušao u najuži izbor za Ninovu nagradu. To je roman koji predstavlja iskorak u srpskoj književnosti, osoben po mnogo čemu. Urednik Dejan Mihailović je istakao da ga je Goran iznenadio temom, izborom junaka, ali ponajviše književnim postupkom.

Radnja „Beogradskog trija“ smeštena je u vreme najstrašnijeg terora, smutno i nesigurno, ispunjeno strahovladom i ideološkom isključivošću. Roman je u formi mozaika sačinjen od izveštaja, depeša, dokumenata, dnevnika, pisama i prepiski i angažuje čitaoca na način da je on sam došao u posed neverovatne istorijske građe koju mora da otkrije što pre i zato se zaista „čita u dahu“. Priča o službovanju Lorensa Darela u Beogradu je i priča o ne tako srećnom vremenu Golog otoka, ali i melodrama koju pokreće ljubav.

Književno veče „Beogradski trio“ Gorana Markovića, planirano za petak, 12. jula se odlaže i biće održano 18. jula, u 20 časova na Maloj sceni u parku.