Promocija zbirke pesama „Da ništa priznao ne bih“ u okviru 12. Festivala knjige – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Promocija zbirke pesama „Da ništa priznao ne bih“ u okviru 12. Festivala knjige

Promocija zbirke pesama „Da ništa priznao ne bih“ u okviru 12. Festivala knjige

Promocija zbirke pesama „Da ništa priznao ne bih“, čiji je autor glumac Narodnog pozorišta Boris Pingović, biće održana 14. septembra (subota) od 19,15 na Gradskom trgu u okviru 12. Festivala knjige.
Pingovićeva najnovija, druga po redu, zbirka pesama, odražava jednu pomalo tužnu sliku sveta, ali ona se nadvladava diskretnim humorom, samoironijom, a ponekad i groteskom.
Čitajući ove stihove, čitalac počinje da razume i oseća zapitanost lirskog subjekta nad fatumom prolaznosti i njegovu nesnađenost i inhibiranost usled te neminovnosti.
Uprkos tome, ovi stihovi oslobođeni su svake patetičnosti, a nagovešteni bol se parodičnim slikama preobražava u vedar odnos prema životu.
U ovoj zbirci, koju je objavila izdavačka kuća „Plato“ u okviru biblioteke „Posebna izdanja“, Pingović uspešno razvija savremeni pesnički izraz koji je svojim ritmom, metrom i jezikom oslonjen na najlepšu tradiciju naše poezije, a koji svojim motivskim slojevima i stilskim sklopom, odražava stanje modernog sveta.
Pingović je diplomirao glumu 1994. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a najveći broj uloga odigrao je u Narodnom pozorištu u Beogradu, koje mu je i matična Kuća.
Prvu zbirku pesama „Čubrina 3a“, objavio je 2013. godine.
Objavljivao je poeziju u književnim časopisima i dnevnim listovima.