Propisano maksimalno 15 đaka u učionicama, starijima mešovita nastava – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Propisano maksimalno 15 đaka u učionicama, starijima mešovita nastava

Propisano maksimalno 15 đaka u učionicama, starijima mešovita nastava

Foto: Printscreen RTS

Krizni štab za borbu protiv epidemije koronavirusa odlučio će da će učenici od prvog do četvrtog razreda će nastavu pohađati u učionicama uz maksimalno 15 đaka u učionici, dok će stariji razredi kombinovati odlazak u školu i onlajn nastavu.

Kako je javio RTS, odlučeno je da će mlađi učenici moći da imaju najviše četiri časa dnevno i da će oni biti skraćeni 30.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je da će najmlađi đaci najvećim delom pohađati nastavu u školskoj sredini jer je procenjeno da je to za njih najbolje.

Nastava će se odvijati uz poštovanje svih mera koje će maksimalno da smanje potencijalni rizik od čirenja respiratornih infekcija, rekla je ona, naglašavajući da to podrazumeva maksimalno smanjivanje fizičke mogućnosti prenošenja viusa.

Rekla je i da bi najmlađi trebalo da se naviknu na nošenje maski, koje je neophodno i u školskoj sredini.

Kada su u pitanju nastavnici i drugo osoblje, oni sve vreme boravka u školskoj sredini treba da nose maske, i to na ispravan način. Moguće je da to budu epidemiolopke, hirurške i pamučne maske.

Stariji razredi će se za vreme boravka u školama ponašati po istim obrascima, ali zbog brojnosti đaka i načina vršenja nastave, oni će kombinovati odlazak u školu i onlajn nastavu.