Risović o EP: Imamo veliku šansu, verujem da možemo u polufinale – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Risović o EP: Imamo veliku šansu, verujem da možemo u polufinale

Risović o EP: Imamo veliku šansu, verujem da možemo u polufinale

Risovićeva je za sajt Rukometnog saveza Srbije istakla da će šampionat biti i prava uvertira za mart i kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre.

„Mnogo mi je žao što odmah posle Japana nismo odigrale kvalifikacije za Olimpijske igre, prošlog marta, jer smo imale toliko samopouzdanja posle Svetskog prvenstva gde smo ostvarile lep rezultat. Žao mi je, ali sada imamo šansu da nastavimo tamo gde smo stale“, rekla je Risović.

Članica ljubljanskog Krima dodaje da očekuje najzanimljiviji šampionat do sada.

„Što se tiče favorita, mnogo je ujednačenih ekipa približnih kvaliteta. Igraće se bez publike, nijanse će odlučivati, ali i faktor sreće. Biće ovo najzanimljivije prvenstvo do sada“.

Risovićeva je još na početku sezone „preležala“ koronavirus.

„Sada ne znam da li je to sreća u nesreći. Posle sam radila maksimalno, trenirala i igrala utakmice. Nadam se da ću formu iz kluba preneti na reprezentaciju. Antitela su tu, ali važno je da se čovek pazi. Malo toga znamo o tome kako se prenosi i ko koga može da zarazi“, istakla je Risović.

Rukometašice Srbije put Danske krenuće 1. decembra, a šampionat će otvoriti duelom protiv Holandije 4. decembra od 20.30 sati.

„Radimo na taktici za utakmicu sa Holandijom. Neke od devojaka su ovde došle bez treninga, praktično iz karantina, pa je prvih dana bilo lakše, jer sve mora da se uzme u obzir zbog ovog ludog vremena u kome živimo. Trener Ljuba Obradović je sve to lepo skockao. Sada se spremamo punom parom za Holandiju. Odigrale smo sinoć i na dva gola. Razmišljamo o njima“.

Prvi rival na EP biće oslabljen neigranjem Estavane Polman, najbolja igračica SP 2019, koja je povredila ligamentekolena i neće igrati do kraja sezone.

„Dosta su slabije bez Polmanove. One imaju sistem, ali je ona motor, povlači sve, namešta, šutira, proigrava. Sve je kretalo od nje. Gledali smo nekoliko utakmica bez nje, mislim da su dosta oslabljene, ali nisu za potceniti jer su svetske šampionke, osvajačice toliko medalja. Ove godine možemo da se nosimo sa njima. Mađarice, kompletne ili ne, igrale smo u Koreji sa njima pred Japan. Možemo da igramo. Hrvatska će biti bez pet ključnih igračica. Smatram da možemo da prenesemo neke bodove u glavnu fazu takmičenja“, zaključuje Risović.

Izvor: rts.rs