Sa američkom vladinom delegacijom stiže i Grenel – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Sa američkom vladinom delegacijom stiže i Grenel

Sa američkom vladinom delegacijom stiže i Grenel

DFC će postaviti temelje za otvaranje kancelarije u Beogradu kako bi se olakšala primena projekata koji će podržati ekonomski rast u regionu, navodi se u saopštenju američke Međunarodne finansijske korporacije za razvoj dostavljenom Tanjugu iz Amabasade SAD u Beogradu.

DFC i EXIM su, podseća se, nedavno potpisali Pisma o zainteresovanosti sa Beogradom i Prištinom za pomoć u finansiranju važnih projekata identifikovanih sporazumima od 4. septembra u Vašingtonu.

U delegaciji će biti i zamenica administratora američke Agencije za međunarodni razvoj (Ju-Es ejd) Boni Glik, predsednik i Izvozno-uvozne banke Sjedinjenih Država (EXIM) Kimberli Rid i drugi visoki vladini zvaničnici iz americkih odeljenja za energetiku i trgovinu.

Delegacija će održati sastanke sa visokim vladinim zvaničnicima i liderima privatnog sektora.

Podsećaju da putovanje delegacije dolazi nakon istorijskog sporazuma između Izraela, UAE i Bahreina i sporazuma o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

DFC blisko sarađuje sa Ju-Es ejdom, EXIM i drugim vladinim agencijama da bi promovisao razvoj i unapredio spoljnu politiku SAD putem svojih alata za finansiranje.

Delegacija će unaprediti strateška ulaganja koja podržavaju raznolikost zaliha i ojacaće energetsku nezavisnost u Grčkoj i širem regionu.

Delegacija će takođe proceniti mogućnosti za proširenje investicija u region radi unapredenja stabilnosti i ekonomske saradnje na Bliskom istoku, dodaje se u saopštenju. 

Izvor: rts.rs