Septembar u Aranđelovcu u znaku knjige – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Septembar u Aranđelovcu u znaku knjige

Septembar u Aranđelovcu u znaku knjige

U Aranđelovcu je juče svečano otvoren 10.Festival knjige koji organizuje Centar za kulturu i obrazovanje pod pokroviteljstvom opštine Aranđelovac. Na ovogodišnjem festivalu učestvuje preko 20 izdavačkih kuća, a pripremljen je i zanimljiv književno- muzički program.

Jubilarni, 10.festival knjige otvorio je predsednik opštine Bojan Radović koji je, tom prilikom, rekao da se Aranđelovac može pohvaliti brojnim kulturnim manifestacijama koje tradicijom, kvalitetnim i sadržajnim programom upotpunjuju kulturnu mapu Srbije.

Svoj književni opus, prvog dana festivala, predstavio je književnik i publicista Mirko Demić, dobitnik nagrade “Meša Selimović“. Organizatorima je čestitao ovaj mali jubilej i poželeo dugo trajanje. Festival je, izvođenjem filmskih numera, podržala i glumica i džez pevačica Ana Sofrenović.

“Kultura je ono što nas obeležava i određuje. I muzika, i knjige, i pozorište. To je ono što okuplja ljude i briše granice i nesporazume“, rekla je za RTV ‘“Sunce“ Ana Sofrenović.

Večeras u 18 časova na gradskom trgu biće predstavljen roman “Srpska posla- Milan i Ilija“ autora Pavla Martinovića. Od 18.30 do 19.30 Aranđelovčanima će se predstaviti troje autora Književne omladine Srbije: Katarina Ostojić, Darko Kojić i Jelica Crnogorčević. Od 19.30 je koncert “Od Rahmanjinova do džeza“ u izvođenju Ane Stefanović i Diane Jovanović, a u 20.15 Festival knjige biće svečano zatvoren.