Siemens planira da proizvodi tramvaje u Kragujevcu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Siemens planira da proizvodi tramvaje u Kragujevcu

Siemens planira da proizvodi tramvaje u Kragujevcu

Nemački Siemens, koji je nedavno preuzeo kompaniju Milanović inženjering, planira da u Kragujevcu proizvodi tramvaje, kao i druga šinska vozila, saznaje Danas, a prenosi portal eKapija.

Nemačka kompanija planira da u naredne dve godine značajno proširi postojeće kapacitete sada svoje kragujevačke fabrike i da u njoj, najverovatnije u saradnji sa svojim budućim francuskim poslovnim partnerom, započne ne samo proizvodnju već i tehničko-tehnološki razvoj šinskih vozila.

Siemens, naime, najavljuje i formiranje svog razvojnog centra u Kragujevcu, zbog čega su predstvnici te kompanije posetili kragujevački Fakultet inženjerskih nauka, gde su sa profesorima i saradnicima, osim ostalog, razgovarali i o prilagođavanju nastavnih planova i programa tog fakulteta Siemensovim potrebama, te o zapošljavanju većeg broja mladih inženjera. Opširnije ovde: Siemens “vrbuje” inženjere sa FIN-a.

Istovremeno, nekadašnji vlasnik firme “Milanović inženjering”, Bratislav Milanović, koji je nedavno u industrijskoj zoni Sobovica kupio 70 hektara zemljišta, planira, kako saznaje Danas, da na toj lokaciji formira tehnološki park za domaće i strane investitore.

Izvor: Danas, eKapija