Škole za 21. vek: unapređenje nastavne prakse – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Škole za 21. vek: unapređenje nastavne prakse

Škole za 21. vek: unapređenje nastavne prakse

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i British Council pokrenuli su trogodišnji regionalni program podrške „ Škole za 21. vek“ za razvoj kapaciteta osnovnih škola u Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkana kako bi svojim učenicima omogućile da steknu veštine od suštinskog značaja za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21. veka.

Škole za 21. vek je ambiciozni trogodišnji obrazovni program vredan 10 miliona funti koji je osmislila i sprovodi organizacija British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

U OŠ „Milan Ilić Čiča“ održava se trodnevna obuka u periodu od 3. do 5. oktobra 2019. za nastavnike iz škola naše opštine. Organizatori obuke su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i organizacija British council, a u okviru programa „Škole za 21. vek“.

Ovaj program će se sprovoditi paralelno sa opštim nastavnim planom i programom u cilju razvoja veština kao što su digitalne veštine, veštine rešavanja problema i kritičkog razmišljanja, koje su učenicima neophodne za uspešnu karijeru na radnom mestu ili za nastavak obrazovanja.