Skulptura „Kju“ postavljena ispred Kulturnog centra „Svilara“ u Novom Sadu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Skulptura „Kju“ postavljena ispred Kulturnog centra „Svilara“ u Novom Sadu

Skulptura „Kju“ postavljena ispred Kulturnog centra „Svilara“ u Novom Sadu

Foto: FB Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“

U nedelju, 29.09.2019. godine realizovan je prvi projekat u okviru Sporazuma o saradnji potpisanog 14.05.2019. godine sa Fondacijom „Novi Sad 2021 – evropska prestonica kulture“ i Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“, a pod pokroviteljstvom Opštine Aranđelovac.

Skulptura „Kju“, simbol zajedničkog stvaralaštva i kulturne saradnje, koju su izrađivala četiri umetnika iz četiri evropske prestonice kulture u okviru međunarodnog vajarskog simpozijuma „Beli Venčac“, Luka Kulić i Danilo Vuksanović (Novi Sad), Ljubo de Karina (Rijeka) i Ćiprijan Hopirtean (Temišvar) postavljena je ispred Kulturnog centra „Svilara“ u Novom Sadu.

U okviru programa svečanog otkrivanja skulpture, brojnoj novosadskoj publici, video materijalom i kratkim predavanjem, predstavljen je višedecenijski rad Smotre umetnosti „Mermer i zvuci“, t.j. kulturna ponuda opštine Aranđelovac.

Prvim u nizu projekata zvanično je započeta saradnja u oblasti kulture i umetnosti opštine Aranđelovac i grada Novog Sada, evropske prestonice kulture za 2021. godinu.