Sneg se otopio i otkrio rupe na putevima – OPREZ! – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Sneg se otopio i otkrio rupe na putevima – OPREZ!

Sneg se otopio i otkrio rupe na putevima – OPREZ!

 

Zbog velike količine snega koja je pala i soli koja je bačena zbog klizavice na putu, rupa na putevima, prema rečima pešaka i vozača, ima u svim delovima grada. Najviše udarnih rupa, nastalih zbog dotrajalosti asfalta i nedostatka novca da se on redovno sanira, ima u najprometnijim ulicama, ali i na ulicama drugog i trećeg prioriteta.

 

Udarne rupe su noćna mora svakog vozača. Usled velike količine vode i niske temperature pojavile su brojne rupe u koje redovno ulećemo, a neretko oštetimo i vozilo.

Ipak, štetu koja je eventualno nastala na automobilu ne morate da platite iz svog džepa, već imate pravo na nadoknadu štete. Naravno, pod uslovom da ispoštujete određenu proceduru.

 

Vozači moraju da pozovu saobraćajnu policiju, koja treba da obavi uviđaj i sačini zapisnik. Vozači treba da znaju da je u takvim situacijama saobraćajna policija obavezna da izađe na lice mesta, jer se i oštećenje na vozilu zbog rupe smatra saobraćajnom nezgodom.

Druga važna stvar jeste da vozač fotografiše i oštećenja i rupu iz nekoliko uglova, a vrlo je poželjno uzeti izjave eventualnih svedoka.

 

Sledeći korak jeste utvrđivanje štete, a za to su zaduženi procenitelji iz društva za osiguranje. Sa ovim dokumentom, zapisnikom policije i kopijama lične karte, saobraćajne dozvole i bankovne kartice oštećeni se može obratiti direktno upravljaču puta.

U međuvremenu, vozačima se savetuje da brzinu kretanja automobila prilagode propisima, kao i da naročito izbegavaju delove puta sa puno vode, jer je veća verovatnoća da su na tom mestu i rupe.