Srbija nakon velike borbe nadigrala SAD za uspešan start na Svetskom prvenstvu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Srbija nakon velike borbe nadigrala SAD za uspešan start na Svetskom prvenstvu

Srbija nakon velike borbe nadigrala SAD za uspešan start na Svetskom prvenstvu

Srbija je uspešno započela takmičenje na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Amerikanci su pružili snažan otpor i namučili našu selekciju. Konstantno su pretili. Ipak „delfini“ nisu dozvolili iznenađenje i disciplinovanom igrom u poslednjem periodu stigli do sigurne pobede.

Krenulo je žestoko na obe strane, strelci su bili raspoloženi pa smo u prvoj četvrtini videli deset golova, po pet u obe mreže. Poveli su Amerikanci, naši uspevali da izjednače sve do rezultata 3:3. Tada Srbija vezuje dva gola. Međutim, do kraja peroioda protivnik koristi svoje šanse i dolazi do izjednačenja.

Snažan presing Amerikanaca u drugoj četvrtini rezultirao je preokretom i protivnik je poveo sa 7:6. Nekoliko propuštenih igrača više za našu selekciju. Nakon tajm-auta Savića, naši su se trgli i zaigrali znatno agresivnije. Stegli su igru u odbrani i do kraja perioda preokrenuli rezultat – 8:7.

Nastavljena je velika borba, a posle četiri minuta igre u trećem periodu naši vaterpolisti su imali tri gola prednosti – 11:8. Usledio je period igre u kome su odbrane izlazile kao pobednici. Ipak u finišu, u poslednjih 90 sekundi Amerikanci sa dva gola smanjuju prednost naše ekipe. U poslednji period ušlo se pri minimalnoj prednosti za Srbiju – 11:10.

Na startu poslednje četvrtine Lukić postiže dva gola i naši ponovo imaju tri gola prednosti – 13:10. Tu prednost „delfini“ su uspeli da održavaju tokom poslednjeg peroda i mirno priveli meč kraju. Na kraju pobeda Srbije – 17:13.

Ovako je portekao meč. 

U drugom kolu u četvrtak od 18.00 (RTS1) Srbija igra protiv Australije, koja je u prvom kolu Grupe D nadigrala Kazahstan sa 10:4.

Izvor: rts.rs