Srpsko veče u Klivlendu bez srećnog kraja za srpsku zvezdu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Srpsko veče u Klivlendu bez srećnog kraja za srpsku zvezdu

Srpsko veče u Klivlendu bez srećnog kraja za srpsku zvezdu

Publika na meču Klivlend-Denver, koji je domaćin dobio sa 104:102, imala je priliku da uživa u spektakularnom nastupu folklornog ansambla „Morava“, koji deluje u okviru crkve Svetog Save na Goldings Roudu.

Bilo je to u okviru večeri sprskog nasleđa i srpske kulture, koji je organizovao Srpski narodni savez iz Pitsburga.

Dane Medić, predsednik ove organizacije koja je osnovana još 1901. godine, kaže da je ispunjen ponosom kada vidi kako Nikola Jokić predstavlja Srbiju širom Amerike, a srećan je bio i Milan Rastović iz te organizacije, koji je rekao da je ovo bilo prvo ovakvo veče u Klivlendu i Ohaju.

Nikola Jokić je posle tesnog i neočekivanog poraza razumljivo bio nezadovoljan.

„Teška utakmica i za igrati za gledati. Imali smo šut za produžetak, dobar šut, koji je Džamal (Marej) uzeo. Dao je pre neki dan u Šarlotu, sada nije. Idemo dalje. Dobra stvar ovde u NBA ligi je što brzo zaboravljaš i pobede i poraze, već prekosutra je nova utakmica“, rekao je Jokić i dodao:

„Utakmica je živa stvar, nijedna nije ista i nikada ne znaš šta će se desiti. Razne stvari se dešavju, pogođen šut i male serije od pet-šest poena koje menjaju ceo ritam utakmice“, poručio je Jokić, kojeg zajedno sa ekipom čeka serija vrlo teških mečeva, počev od narednog protiv najboljeg tima lige – Milvokija.

Izvor: rts.rs