Štrajk prosvetara:Nema prvog časa u obe smene – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Štrajk prosvetara:Nema prvog časa u obe smene

Štrajk prosvetara:Nema prvog časa u obe smene

 

U mnogim školama u Srbiji danas neće biti prvog časa u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni, zbog štrajka upozorenja četiri reprezentativna prosvetna sindikata.

Prosvetari traže povećanje plate od 14,6 odsto i nastavak rada na izradi platnih razreda.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković kaže za Tanjug oni tražili uvođenje platnih grupa i razreda, da bi povećanje u toj situaciji prosvetarima bilo 14,6 odsto, jer za toliko zaostaju za ostalima u javnom sektoru.

 

skola strajk prosveta djaci ucenici nastava

Ilustracija

 

„Pošto odlažu uvođenje platnih razreda tražimo da dobijemo ono što smo dogovorili i da nastavimo sa pregovorima oko platnih razreda“, naglasila je ona.

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković kaže da je povećanje od 14,6 odsto obećalo ministarstvo finansija, te da nisu zadovoljni najavljenim povećanjem od devet odsto.

Četiri sindikata organizovanće, kako kaže, protest 11. decembra ispred Vlade Srbije, a i taj dan časovi će u školama biti skraćeni na 30 minuta.

Štrajk organizuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“, Sindikata obrazovanja Srbije (SOS), Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRPS)

Izvor: Tanjug