Studentske biznis ideje – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Studentske biznis ideje

Studentske biznis ideje

 

Na Prirodnomatematičkom fakultetu u Kragujevcu održano je takmičenje za najbolju studentsku biznis inicijativu, koje je organizovao Razvojni biznis centar Kragujevac uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Biznis ideje predstvilo je devet studentskih timova, tri najbolje dobiće dodatnu pomoć za komercijalizaciju i pokretanje stvarnog biznisa.

Mesecima su osmišljavali ideje, istraživali tržište planirali troškove. Cilj studenata preduzetnika bio je da ponude originalan proizvod koji će moći brzo i dobro da prodaju. Osmislili su internet portal za rezervaciju i izbor frizera, internet tržište rada i menjačnicu, pametne stolove i šankove.

Student Prirodno-matematičkog fakulteta Nemanja Bojović objašnjava da je portal koji je kreirao namenjen lokalima i restoranima: „Imaće ugrađen ekran preko kojih ćete moći da naručite jela i pića bežični punjač kada spustite telefon na sto on će sam početi da se puni.“

„Naša biznis ideja jeste virtuelne ture odnosno ture putem virtuelnih nekih tehnologija gde sam korisnik može da se kreće krozu određeni prostor,“ kaže Nemanja Stošić, student Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Njegova koleginica Bojana Nikolić predstavila je drugačiju ideju:„Fotografija je monotona prosto zbog jednolične pozadine i otuda cvetni zid kao proizvod koji je izrađen od papirnatog cveća i prosto je u tri dimenzije,“

Dva studentska tima ponudila su ideje iz oblasti turizma.

„Želimo da što više turista dovedemo u Srbiju, nama je povoljnije, a želimo da naše ordinacije imaju što više pacijenata i da ostanu što više mladih u Srbiji,“ objašnjava Kristina Milanović studentkinja kragujevačkog Pravnog fakulteta.

Studentskim timovima pomagali su i iskusni preduzetnici i mentori u razvojnom biznis centru.

Pobedila je ideja Aleksandra Sekučila „Her kat buker“ poratal za rezervaciju i odabir frizera.

Najbolji studensdki tim dobiće 90.000 dinara i uložiće ih u pokretanje portala i razvoj biznisa.

Izvor: RTS