Sve više gostiju u Bukovičkoj banji – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Sve više gostiju u Bukovičkoj banji

Sve više gostiju u Bukovičkoj banji

 

Dok se u primorskim mestima tek pripremaju za novu sezonu, u domaćim lečilištima i banjama za turističke radnike nema predaha.

Bukovička Banja je prošle godine zabeležila rekordnu posetu. U hotelu „Izvor“ i sve brojnijim privatnim apartmanima i seoskim domaćinstvima borave gosti iz zemlje i sveta.

Moskovljanka Irina Konjuhova odmor često provodi u Srbiji. Obišla je sve banje, a u Bukovičkoj je prošle godine proslavila četiri decenije braka. Aranđelovčani i grad pod Bukuljom su je, kaže, potpuno očarali, pa je ponovo njihov gost.

„Uživam, sve je divno, ovaj božanstveni park, voda, vazduh, specijaliteti vaše kuhinje, ljudi, može li još nešto da se poželi“, kaže Konjuhova.

Irina je u gostima kod porodice Damnjanović, koja se turizmom bavi šest godina. Za Milinu i Slobodana to je više od posla, svaki gost im je, kažu poseban, a bilo ih je sa svih kontinenata.

„Gosti kažu da kad dođu u apartman da se osećaju kao kod kuće i svi su puni hvale“, kaže Milina Damnjanović.

„Sve što mu treba, tu pod staklom nalaze se telefoni, u po dana u po noći mogu da nas pozovu da mi njima budemo na usluzi“, kaže Slobodan Damnjanović.

U Bukovičkoj Banji su prošle godine ostvarili rekordnu posetu, oko 102.000 noćenja, više nego u, donedavno nedostižnim zlatnim godinama banje. Gostima je na raspolaganju 1.300 postelja u tri hotela i u privatnom smeštaju.

„To su sobe, apartmani, privatna domaćinstva, seoska domaćinstva u narednim godinama garantovano Aranđelovac i Bukovička banja ne da će se vratiti na stare staze, zlatne staze turizma, već da ćemo da budemo jedna od vodećih banja u Srbiji“, navodi Jelena Milovojević, v. d. direktora TO Arenđelovac.

Aranđelovčani sređuju i park Bukovičke banje, podignut pre 162 godine koji je, kao prirodno dobro, pod zaštitom države. Sa stotinak skulptura poznatih svetskih vajara, park je i jedinstvena galerija na otovrenom.

Izvor: RTS