Tači: Odgovorni za curenje podataka Specijalnog suda će odgovarati – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Tači: Odgovorni za curenje podataka Specijalnog suda će odgovarati

Tači: Odgovorni za curenje podataka Specijalnog suda će odgovarati

Hašim Tači je ocenio da se curenje poverljivih podataka Specijalnog suda za zločine OVK-a može koristiti kao izgovor za ograničavanje prava okrivljenih tokom krivičnog postupka, bilo ograničavanjem njihovog prava na kretanje ili na potpuno saslušanje i sveobuhvatnim svedocima protiv njih, prenosi Kosova pres.

Smatra i da bi curenje poverljivih podataka moglo da bude na štetu potencijalno optuženih.

Tači je za prištinsku televiziju T7 istakao da su najnoviji događaji u vezi sa dosijeima iz Specijalnog suda izuzetno zabrinjavajući.

„Poslednji događaji u kojima se tvrdi da postoje poverljivi podaci iz ovih institucija su izuzetno zabrinjavajući, jer to podriva glavni razlog zbog kojeg je odlučeno o preseljenju ovih institucija van Kosova. Ako se utvrdi da su procureli poverljivi podaci autentični, očekujem da će nadležni organi ovih institucija sprovesti krivičnu istragu i da će odgovorne osobe, ma ko one bile, biti izvedene pred lice pravde“, poručio je Tači.

Kritikovao je i umešanost Organizacije ratnih veterana OVK po tom pitanju, prenosi Kosovo onlajn.

„Umešanost Organizacije ratnih veterana OVK po ovom pitanju, zloupotrebom javnog stava prema Specijalizovanom veću i Specijalizovanom tužilaštvu, rizikuje se da se skrene pažnja sa potrebe da se istraže osobe odgovorne za ovo curenje poverljivih podataka“, poručio je Tači.

Izvor: rts.rs